Paard Kasteelpark Born

Wat te doen?

In de gehele provincie vindt u van alles te doen, voor zowel jong als oud! Zo vindt u in Limburg bijvoorbeeld diverse kastelen. Een goed en bekend voorbeeld hiervan is Kasteel Hoensbroek. Dit kasteel is grotendeels te bezichtigen, zo kun je dus een kijkje nemen in een echt authentiek kasteel. Het kasteel kent zo’n 40 verschillende vertrekken, die allemaal te bezichtigen zijn. Een dag naar kasteel Hoensbroek is een indrukwekkend en educatief dagje uit, er valt namelijk van alles te leren over de geschiedenis en over de vroegere bewoners van het kasteel.

Een andere leuke activiteit is een bezoek aan het Continium Discovery Center te Kerkrade. Het centrum is een soort wetenschappelijke speeltuin. Je kunt hier namelijk van alles op een spelende wijs onderzoeken. Zo kun je bijvoorbeeld experimenten met kracht en geluid doen. Ook kun je bijvoorbeeld een deurmatalarm of een trektrakket maken. Echte uitvinders halen hun hart hier dan ook op!

Wilt u een gezellig dagje weg met de kinderen? Ook dan bent u in Limburg aan het juiste adres. Zo kunt u een bezoek brengen aan kasteelpark Born. Dit middeleeuwse kasteel werd in 1930 verwoest, maar dient tegenwoordig als een dierenpark. U vindt hier bekende dieren zoals schapen en kippen, maar u vindt hier ook ‘spannende’ roofdieren. Verder kunt u ook allerlei insecten en reptielen bezichtigen, zoals bijvoorbeeld een wandelende tak of een schildpad. Met andere woorden: een bezoek aan kasteelpark Born is een leuk dagje weg voor het hele gezin!

 

Nieuwste artikelen

Over

Op mijn weblog Genieten-in-Limburg.nl vind je leuke en interessante informatie over de provincie Limburg. Ik verzamel leuke informatie, artikelen en ervaringen over Limburg.

Contact

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Neem dan gerust contact op via de e-mail.

> E-mail: contactformulier