biesbosch

Met een fluisterboot door de Biesbosch

Zit je in een hotel in het bourgondische Limburg maar wil je toch even een dagje weg? Ga dan naar de Biesbosch!

In de Brabantse Biesbosch valt veel te beleven, zoals een zwerftocht inclusief wandeling door het Nationaal Park.
De Zwerftocht is een vaartocht met een fluisterboot en een wandeling door de Biesbosch. Deze tocht is in de zomermaanden dagelijks beschikbaar en iedere zaterdag en zondag in de maanden van april t/m de herfstvakantie.

Welkom in de Brabantse Biesbosch!

De tocht begint met een korte inleiding in het bezoekerscentrum van de Biesbosch (Staatsbosbeheer). Na deze inleiding loop je mee naar het schip en stap je aan boord van onze fluisterboot: ‘de Zuidwaard’. Je wordt verwelkomd met een korte inleiding door een eigen, speciaal, opgeleide gids van het Staatsbosbeheer en dan kan de twee en een half durende zwerftocht in de Brabantse Biesbosch beginnen.

Beleef de Biesbosch met de Zwerftocht

De vaartocht begint met een uitstapje naar de Hofmansplaat. Je brengt hier een bezoek aan het monument ‘de Eendenkooi’. Deze ligt aan de rand van het Nationaal Park, net aan de overkant van de rivier de Amer. De Eendenkooi is een met bomen, struikgewas omgeven vijver, dat vroeger werd gebruikt om eenden te vangen. Een bijzondere bezichtiging door de grootte van de Eendenkooi en de wijze hoe wilde eenden werden gevangen. De kooi is niet meer in gebruik, maar indrukwekkend is het wel.

Na de Eendenkooi gaat de zwerftocht door naar het ‘Bruggetje van Sint Jan’. Dit bruggetje staat bekend om een stukje geschiedenis aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Dit bruggetje werd door de Duitsers gebruikt om naar Noord-Nederland te komen en omgekeerd gebruikten de Joden en gestrande piloten de brug om naar het Zuiden van Nederland te komen. Om de tocht gezellig af te sluiten, maken we na een korte vaartocht een relaxende wandeling aan de zuidelijke rand van de Biesbosch. Een goede combinatie van varen en wandelen.

Meer informatie over de Zwerftocht

De Zwerftocht is nog maar een deel van wat de Biesbosch te bieden heeft. De Biesbosch heeft activiteiten voor jong en oud.
Wil je meer informatie over deze sfeerrijke vaartocht of de activiteiten die je in de Biesbosch kunt beleven? Neem dan een kijkje op Biesbosch beleven.

Nieuwste artikelen

Over

Op mijn weblog Genieten-in-Limburg.nl vind je leuke en interessante informatie over de provincie Limburg. Ik verzamel leuke informatie, artikelen en ervaringen over Limburg.

Contact

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Neem dan gerust contact op via de e-mail.

> E-mail: contactformulier