zuid limburg

>Een weekendje genieten in Zuid-Limburg

Het bourgondische leven in het zuiden van Nederland is zeer de moeite waard om tijdens een weekendje weg te gaan beleven. In de heuvels van Zuid-Limburg zijn vele charmante hotels te vinden waar je tijdens een weekendje weg kunt genieten van een sfeervol verblijf, heerlijke diners, wellnessfaciliteiten en leuke activiteiten. Het is alsof je hier een weekendje in het buitenland verblijft, Zuid-Limburg is zogezegd een stukje buitenland in eigen land. Bij de meeste hotels staat de Limburgse gastvrijheid hoog in het vaandel. Je mag tijdens een weekendje weg in Zuid-Limburg dus een hoogstaande service verwachten.

Authentieke panden in Zuid-Limburg zijn omgetoverd tot charmante en luxe hotels. Je vindt in Zuid-Limburg hotels gevestigd in oude herenboerderijen, kastelen, watermolens en landhuizen. Dat de Limburgers van lekker eten houden is te merken in de vele culinaire restaurants. Een culinair weekend weg, met sfeervol verblijf en uitstekend diner in het hotel, is in Zuid-Limburg dan ook een absolute aanrader.

Het glooiende landschap is ideaal voor het maken van een ontspannen wandeling of panoramische fietstocht langs pittoreske dorpjes. Bekende bezienswaardigheden in Zuid-Limburg zijn onder meer het historische Maastricht, het drielandenpunt in Vaals en de mergelgrotten. Bij golfers zijn de prachtig gelegen golfbanen van Zuid-Limburg populair. Liefhebbers van wellness kunnen terecht in Thermae 2000 of in een van de vele hotels met eigen wellnesscentrum.

Nieuwste artikelen

Over

Op mijn weblog Genieten-in-Limburg.nl vind je leuke en interessante informatie over de provincie Limburg. Ik verzamel leuke informatie, artikelen en ervaringen over Limburg.

Contact

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Neem dan gerust contact op via de e-mail.

> E-mail: contactformulier